درباره ما

بوشهر پیشگام مکتب مقاومت

بندر بوشهر از پنج قرن پیش  مورد توجه قدرت های بزرگ استعماری و استکباری بوده  آنان همواره چشم و طمع به این بخش از خلیج فارس و ایران داشته اند و هرگاه لازم دانسته اند و یا منافعشان اقتضا کرده است و به آن لشکر کشیده و برای تصرفش به جنگ، خونریزی و زور متوسل شده اند.

سوال این است که چرا بوشهر در چند قرن اخیر دارای چنین موقعیت استثنایی بوده است، و این همه هجوم بیگانگان به چه دلیلی صورت گرفته است؟

 بندر تاریخی بوشهر از عصر صفویه تا اواخر دوران قاجار دروازه ورودی به ایران و این بندر را باب الابواب خلیج فارس نامیده اند با توجه به این موقعیت اسراتژیک، برخی از اروپاییان تا بدانجا پیش رفتند که این شهر را تنها “شهر دریایی” کرانه های جنوب ایران لقب داده اند.

آغاز مقاومت مردم بوشهر علیه استعمارگران غربی را باید در قرن دهم هجری /شانردهم میلادی و مبارزات مردم ریشهر و تنگستان علیه پرتغالی ها دانست. قیام همگانی مردم ریشهر علیه پرتغالی ها از چنان ابعاد وسیع و پر دامنه ای برخوردار بود که استعمارگران پرتغالی برای سرکوب آن ناچار متوسل به هندوستان  شدند و نیروی دریایی پرتقال، ناوگانی را به  بوشهر اعزام کرد و این قیام سراسری را به خون نشاند.

 در عصر کریم خان زند، میر مهنا بندر ریگی یک تنه علیه اشغال گران هلندی قیام کرد و موفق شد هلندی های استعمارگر را از جزیره خارگ، که رسما آنجا را تصرف کرده و برای خود دژ و قلعه نظامی ساخته بودند  از خلیج فارس اخراج کند و به سلطه ی آنان بر نواحی جنوب غربی ایران پایان دهد.

 با این همه، اوج مبارزات ضد استعماری مردم بوشهر،تنگستان،دشتی و دشتستان علیه استعمار بریتانیا در عصر قاجار بوده است. در این هنگام بود که استعمارگران انگلیسی  چهار دوره به بوشهر و دلوار لشگر کشیدند و مردم این خطه با دلاوری شهید رئیس علی دلواری و دیگر قهرمانان به مقاومت در برابر آنان پرداختند.

بوشهری ها در قرن های متمادی مبارزات خود همیشه گوش به فرمان عالمان زمان خود بوده اند و با فتاوای ایشان پای به میدان نبرد گذاشته اند یک روز باقرخان تنگستانی و فرزند شهید اش احمد خان به فتوای آیت الله آلعصفور  تفنگ به دست گرفتند و دیگر بار مجاهدان با راهبری عالمانی چون آیت االله علم الهدی اهرمی، آیت ا… سید عبدالله بلادی بوشهر، آیت ا… مجاهد برازجانی  با دشمان جنگیدند و چون رئیسعلی جان خود را در راه عقیده و وطن فدا کردند و این راه در روزهای گرم انقلاب اسلامی نیز ادامه داشت و شهید بزرگ شیخ ابوتراب عاشوری هدایت گر مردم استان در روزهای انقلاب اسلامی بود.

بوشهری ها در آغازین روزهای جنگ تحمیلی به عنوان اولین ها رزمندگان در خوزستان حاضر شدند و در کنار شهید چمران در ستاد جنگ های نامنظم در برابر دشمن ایستادگی کردند که در میان آن ستارگان، نام فرمانده بنام جنگ های نامنظم شهید علیرضا ماهینی به عنوان مالک اشتر چمران درخشان است.

در تاریخ دلاوری های بوشهری ها در 8 سال دفاع مقدس مبارزه کم نظیر دلاوران نیروی دریایی ارتش در منطقه دوم دریایی کم نظیر است شجاعتی که دریادلان ناوچه پیکان به فرماندهی شهید محمد ابراهیم همتی از خود نشان دادند باعث شد که تا پایان جنگ نیروی دریای صدام نتواند قد راست کند.

در  آسمان نیلگون وطن تیز پروازان پایگاه ششم شکاری در تمام 8 سال دفاع مقدس جانانه آسمان را برای دشمن نا امن کردند و از سرزمین خود با شجاعت تمام دفاع کردند و سدی آهنین شدند در برابر دشمن، و با تمام محدودیت ها حتی یک روز پا پس نکشیند و ارتش تا بن دندان مسلح بعثی را عقب زدند و نام این پایگاه با شهیدان فراوان همچنان درخشان است و بر صدر آنها نام شهید علیرضا یاسینی می درخشد.

هرچند که شرح دلاوری بوشهری ها در سالهای دفاع مقدس در هر گوشه این استان قصه هایی کم نظیر دارد که نقل آن صد دفتر خواهد بود ولی نبرد مستقیم بوشهری ها با شیطان بزرگ حکایت دیگری دارد زیرا علمدار خلیج فارس شهید نادر مهدوی و یاران دلاور او هیمنه استکبار جهانی را در خلیج فارس در برابر چشم جهانیان در هم شکستند.

این مبارزه و مقاومت بوشهری ها در سالهای بعد از هشت سال دفاع مقدس نیز ادامه یافته است و بوشهری ها در عرصه بین المللی نیز شهدایی گرانقدر را تقدیم اسلام و انقلاب کرده اند شهید صادق گنجی که رایزن فرهنگی ایران در لاهور پاکستان بود در دهه 70 در روز پایانی خدمت خود مورد تهاجم تکفیری ها قرار گرفت و به شهادت رسد.

شهید محمد حسن ابراهیمی دیگر ستاره آسمان شهادت بود که مدیریت کالج اسلامی را در پایتخت کشور گویان داشت و در مدت زمان حضور خود نقش ویژه ای را در تبلیغ معارف اهل بیت ایفا کرده بود و همین مسئله باعث شد دشمنان دین خدا و سازمان های جاسوسی وی را در آغازین سالهای دهه 80 بعد از ربودن  و شکنجه های های فراوان به شهادت برسانند.

بوشهری ها با باز شدن درواز شهادت در دفاع از حرم اهل بیت در این میدان دشوار نیز حضور یافتند و شهید محمد احمدی جوان و شهید عید محمد رضایی جان خویش را در این راه فدا کردند.

 این دلاوران اگر چه هر کدام در مقطعی از تاریخ ایران قرار داشته اند و بعضا قرن ها سال با یکدیگر اختلاف زمانی داشته اند  ، اما همه آنها از اسلام و خاک پاک ایران و کرانه های نیلگون خلیج فارس دفاع کردند این بزرگ مردان قله های افتخار مردم بوشهر هستند دفاع بوشهری ها همچنان ادامه داشته و دارد و همین موضوع باعث شد که فرزندان و رهروان آن دلاور مردان، سربازان آمریکایی را در خلیج فارس دستگیر کنند و تصویر آنها را در حالت تسلیم و شکست به جهان مخابره کنند تا نشان دهند روح حماسه در بوشهر در روح و قلب و جان مردم ماندگار شده و بوشهر دار الحماسه  و پیشگام مکتب مقاومت است.

بوشهریها مفتخراند که این دیار دلاور خیز تنها نقطه ای در ایران اسلامی است که دفاع مقدس اش به هشت سال ختم نمی شود بلکه بوشهری ها بیش از پنج قرن است از مرز های جنوبی ایران عزیز در برابر استعمارگران و استکباریون دفاع کرده اند و برای دفاع از آرمان های انقلاب اسلامی مرزها را نیز در نوردیده و در سرزمین های دیگر هزاران کیلومتر دور تر از مام وطن نیز مبارزه کرده و جان خود را فدای آرمان های مقدس اسلام و انقلاب کرده اند.

گورستان متجاوزان انگلیسی نماد شکست و تجاوز استعمار پیر به سرزمین بوشهر است دیاری که عقبه پنج قرن مقاومت در برابر دشمنان این مرز و بوم را در کارنامه دارد و تا آفتاب در آسمان این سرزمین می تابد نه خلیج تا ابد فارس و نه نخل های سر به فلک کشیده و نه حتی در و دیوار این شهر رشادت فرزندان این دیار را فراموش نخواهند کرد.