نگاهی به مبارزات و اندیشه‌های آیت‌الله سید عبدالله بلادی بوشهری
مولف
سید قاسم یاحسینی
ناشر
شروه
سال انتشار
1371
شابک
تیراژ
3000 نسخه
تعداد صفحات
72
موضوع
مبارزات علامه بلادی بوشهری

نگاهی به مبارزات و اندیشه‌های آیت‌الله سید عبدالله بلادی بوشهری

در این کتاب قاسم یا حسینی نگاهی به مبارزات و اندیشه‌های آیت‌الله سید عبدالله بلادی بوشهری دارد وی از علمای بنام جنوب است که به نوعی رهبری قیام را بر عهده داشته

سید عبدالله بلادی بوشهری مشهور به آیت‌الله بلادی بوشهری (زادهٔ ۱۲۵۳ خورشیدی در شهر نجف، درگذشته ۱۳۳۱ خورشیدی)، فرزند سید ابوالقاسم بوشهری، از روحانیون تأثیرگزار در مشروطه‌خواهی جنوب ایران (بوشهر) و مبارزه با انگلیس در جنگ اول جهانی  بود. خانواده بلادی از ساکنین قدیمی کوی بهبهانی یکی از محلات قدیمی بوشهر هستند.

وی در بوشهر علاوه بر دروس حوزوی علم طب، زبان انگلیسی، نجوم و هیئت جدید را نیز فرا گرفت و دروس عالی خود را در نجف با بهره‌گیری از آخوند خراسانی، سید کاظم یزدی و شریعت اصفهانی ادامه داد و در سال (۱۳۲۴ قمری) به درجه اجتهاد نائل شد، در اوج نهضت مشروطه به ایران آمد.سید عبدالله، کلام و فلسفه را از محضر حکیم فیلسوف شیخ محمدرحیم کازرونی آموخت. او از رهبران روحانی جنبش جنوب بود و با سران مبارز تنگستانی مثل رئیس علی دلواری دوستی نزدیکی داشت. بلادی رسالات بسیاری در موضوعات مذهبی یا موضوعات مبارزاتی مثل «سانسور» و «رفع حجاب» از خود بیادگار گذاشت. آثار سید عبدالله بلادی از هشتاد جلد بیشتر است. «لوایح و سوانح» از جمله آثار مشهور او می‌باشد. وی سرانجام  در ۲۱ مهرماه ۱۳۳۱ شمسی (۲۳ محرم ۱۳۷۳ قمری) درگذشت.پیکر ایشان پس از تشییع، به‎صورت امانت در بوشهر به خاک سپرده شد و در سال 1374ق، به نجف اشرف منتقل و در وادی‎السلام ـ پایین پای قبر پدرش سید ابوالقاسم بلادی دفن شد.

در دوازده سالگی وی به ملاقات سید جمال‌الدین اسدآبادی رسیده بود.

آیت الله شیخ شهاب الدین مرعشی نجفی اجازه نقل حدیث از علامه بلادی دریافت کرده بود